Selasa, 12 Januari 2010

Jalan Laju dan Larian Panas!!!

Sabtu 09 Jan 2010, hari minggu pun bermula setelah memerah otak dari hari senin sampai jumaat. Macam biaselah bagi kebanyakkan mahasiswa lain,, hari ni la mase nak 'ter'lambat bagun pagi...hehe. Tapi lain pulak dengan jadual ktorang budak-budak kadet ni yang sememang nyer ''Full Time Sodier But Part Time Student'' ( curik ayat member ni..) hehe..
 
Tepat jam 0650H alunan lagu NegaraKu berkumandang nyayian khas dari kami diperkarangan blok S04 KTC...haha.Aktiviti pertama hari ni adalah ''Jalan Laju'' ...dengan irigan Koperal Sopian kami pun berjalan-jalan lah berpakain FSMO sejauh 8KM dalam UTM ni...SubhanAllah...indah permai pemandangan tenang UTM hari cuti ni..huhu.




Selesai sudah aktiviti jalan laju...tepat matahari terpacak kat kepala bersamaan dengan jam 12ooH tengahari
larian PANAS pun bermula..memang patut pun agaknye diberi name sebegitu rupa lantaran waktu kemuncak 
matarhari atas kepale. Ditambah lagi dengan wind breaker order memang 
bertepatan dengan tujuan larian ni
untuk mengurangkan berat badan dan lemak-lemak si montel-montel yang tak sepatutnye montel tu.huhu



Tapi macam mane pulak dengan aku yang dikenali dengan kurus murus ni..?
bile la nak berisi macam ni ek..hehe
setiap kali balik kampung mak cik,pak cik, atuk nenek,parent sume tak abis-abis bertanye..''kurus nyer ko usup''...diet mak..


just left 200m from starting...to 3.5km



Warm down...safely arrived





 

2 ulasan:

  1. Xpe la kurus murus..
    Yang penting semangt mesti mahu besau...huhu:)

    BalasPadam